#aívenopraíña  #sempreJuan

Dúas derrotas, dúas victorias e un empate esta fin de semana

Un total de cinco encontros disputados durante esta fin de semana nas diferentes categorías nas que o Praíña Sporting Club de Teo presenta un conxunto para optar ao ascenso. Nesta ocasión, os resultados non acompañaron ao conxunto ribeirán, que colleitou tres derrotas, un empate e unha victoria nas categorías prebenxamín, alevín, cadete, xuvenil e no equipo feminino.

Victoria pola mínima dende o punto de penalti dos Xuvenís

Praíña SC Vidrieras Compostela 1 – 0 Sr Cruces.

Primeiro partido de liga para o Xuvenil do Praiña SP. C ante o Cruces desputado no Municipal Juan Amado de Reis.

O partido comezou cos dous equipos respetándose e testando como era o rival, inicio con moitas disputas aéreas e sen ningún claro dominador donde se produciron algunhas ocasions para ambos equipos.

A partir do minuto 20 ‘ o Praiña comezou a desenrolar o seu xogo e fixose coa posesión e co dominio do partido.

Surxiron varias ocasións chegadas pola banda dereita mediante boas triangulacións con centro de Noé, centros a área por parte de Carballal coas súas boas incorporacións chegando dende o lateral e xerando superioridade en banda. Tamén algún remate a porta con algún saque de esquina e xogadas individuais de Sergio Vilariño.

Non foi ata o minuto 44′ que chegaría a gran ocasión para o Praiña. Internada de Sergio Vilariño na área onde foi zancadilleado por un xogador do Cruces cando iba a rematar. Penalti para o Praiña que Raúl se encargaría de marcar e facer o 1-0 para os locais.

A volta do descanso o Praiña seguiu desenvolvendo o seu xogo pese a que por momentos o Cruces decideu cambiar de esquema e realizar unha presión mais alta onde o Praiña logrou salir combinando dende atrás e avanzar liñas. Chegaron os primeiros cambios onde se buscou xerar mais profundidade por banda coa entrada de Pedro e Lois. Volveron as ocasións e o Xuvenil dispuxo de outro penalti.

Montes lanzaría o penalti que foi repelido polo longueiro, rechace para Rubén que envía ao pau e rechace que volve a rematar o Praíña que e sacado pola defensa do Cruces na liña de gol. Triple ocasión para o Xuvenil que non vía porta e resistiase o 2-0.

Entraba Álvaro ao partido co obxetivo de gañar as disputas e os segundos balons ao mesmo tempo que osixenar o xogo. O Xuvenil seguiu dominando e o Cruces so xeraba algún peligro con algún balón en largo que foi ben repelido pola boa actuación da defensa do Praiña e dun moi seguro Anxo en portería.

Final do partido 3 puntos para o Xuvenil nun partido moi traballado ante un rival directo por meterse na fase de ascenso que lle dará mais ánimo ao equipo.

PSC Vidrieras Compostela, SR Cruces

Partido moi igualado e con bo ambiente na bancada

S.R. Calo 0 - 0 Praíña SC Estación Servizo Pontevea

Reparto de puntos no derbi de conxuntos femininos con ocasións por parte de ambos equipos e no que o conxunto local dominou a segunda metade. As féminas do Praíña resistiron e aguantaron con contudencia a súa meta a cero. Excelente ambiente neste derbi no Rebordelo, con público nas bancadas animando a ambos equipos.

Chuvia de goles no partido dos prebenxamíns

Praíña A Senra Café Bar 4 - 3 E.E. F. F.

Partido moi igualado en Cacheiras. Primeira parte disputada na que a Escola Estrada adiantouse dúas veces antes do descanso. Á volta do descanso aumentou a diferenza en 3 goles. A partir de aí, ímonos cara arriba e conseguimos igualar o partido, e posteriormente conseguir a vitoria cun bo gol desde fóra da área.

Derrota do equipo cadete que deu a cara a pesar do resultado

S.R. Calo 5 - 1 Praíña Pernas Multicentro

Victoria matutina do conxunto local, no campo municipal de Rebordelo.

Primeira parte moi igualada na que se adiantaba o equipo da casa ó minuto 23, posteriormente e tras un rexeite na frontal, marcaban o 2-0.

Antes do descanso, o Praíña golea de falta directa e pon o 2-1 no marcador.

Tras o descanso, os locatarios envían un novo balón ó fondo da rede poñendo así o 3-1.

A piques estivo de chegar o 3-2 tras un saque de esquina, no que ata por tres veces case entra o balón, pero que rematou desafortunadamente, sen premio.

Nos últimos minutos e co Praíña volcado en ataque, os visitantes encaixaron dous novos goles, poñendo un 5-1 que non fai xustiza ó visto no terreo de xogo.

Abultada derrota do conxunto alevín no Sar - Extramundi

C.D. Sar 13 - 1 Praíña SPC Alevín

Comezou gañando o equipo alevín cun gol de Alvarito, pero o C.D. Sar soubo reporse e cada internada na área praiñista materializábase en gol. Os alevíns do PSC víronse derrotados e o conxunto local acabou mandando o balón ó fondo das mallas en varias ocasións. Día para esquecer.